Manuvision behandlingsforløb

“For alle former for traumer gælder det, at forbindelsen til kroppen er under pres. Vi mister simpelthen evnen til at mærke det, vi har brug for, fordi vi har så travlt med at overleve. Verden er blevet til en kampplads, hvor vi enten kæmper eller bliver bekæmpet“.
Mette Steen, Grundlægger af ManuVision
Fra bogen Når kroppen er i krig

Hvordan behandler vi?

Kropsterapeutisk behandling

Når du kommer til en kropsterapeutisk behandling, henter terapeuten dig i venteværelset. En session begynder med en samtale om, hvad der sker i dig lige nu, din livssituation og aktuelle udfordringer. Det meste af behandlingen sker på briksen, hvor du ligger med et tæppe over. Terapeuten hjælper dig til at mærke, hvad der sker i din krop både gennem berøring og med sproget. I terapien benytter vi forskellige manuelle teknikker som pulsering, tryk, afspænding og bevægelse.

Vi skaber forbindelse ned i kroppen gennem åndedrættet. I åndedrættet er der mulighed for at komme i kontakt med os selv og mærke, hvad der sker i kroppen. Vi kan mærke, hvor meget plads der er til vejrtrækningen, hvor vi holder igen, og hvor der er mere frit.

Vi arbejder både med tankesystemer og følelsesliv gennem kroppen. Det er i kroppen og nervesystemet, at traumer udtrykker  sig, og det er i kroppen, at de automatreaktioner, som du oplever – som for eksempel stress, angst og depression kan blive mødt og forløst.

Formålet med behandlingen er, at du over tid får mulighed for selv at kende og regulere dit nervesystem, og du får nogle praktiske værktøjer til selv at håndtere de udfordringer du står med. 

 

Gruppesession

Gruppesessionerne foregår i en af salene i Manuvision-huset på Frederiksberg. Der vil altid være mindst to terapeuter til stede.

Sessionen starter typisk med en introduktion, hvor terapeuten hjælper gruppen med at skabe en følelse af sikkerhed og tillid. Dernæst gennemgås dagens plan, der kan omfatte forskellige terapeutiske teknikker indenfor mindfulness og kropsbevidsthed. Hver deltager får mulighed for at arbejde på egen hånd, samt til at give og modtage støtte fra gruppen, under vejledning af terapeuterne.

Gruppesessioner giver et trygt rum, hvor deltagerne kan lære af hinandens erfaringer og opdage nye måder at håndtere deres problemstilling på. Det er en proces, der kræver mod og åbenhed, men det er også en rejse, der kan være utrolig givende. Det er okay at føle sig nervøs ved tanken om en gruppesession. Terapeuten vil være der for at støtte og vejlede dig.