Manuvision behandlingsforløb

“Kroppen er konstant. Det handler om at skabe opmærksomhed på, at kroppen er, hvor den er - både når den er i krig og derhjemme. Det, der foregår lige nu og her på briksen, binder det hele sammen. De reaktioner jeg havde, da jeg var lille, reagerer jeg på lige nu. Det er det samme værktøj, jeg skal bruge for at kunne leve videre.”
Torben Svendsen, grundlægger af ManuVision
Fra bogen Når kroppen er i krig

Forløb for voksne med angst

Det kræver et ekstraordinært mod at leve med angst. Det er en kamp, de fleste kæmper alene mod mekanismer i et alarmeret nervesystem, der prøver at holde dig i sikkerhed, det bedste det kan. Angst påvirker følelsesliv og relationer. Det kan erodere din selvfølelse og definere din forestilling om, hvem du er, og hvad du kan i dit liv. Uanset hvilken type angst du har, og på hvilke måder det påvirker dit liv, så vil vi gerne hjælpe dig med at forstå, hvorfor din krop reagerer, som den gør og give den lov til at gøre noget andet. Vi arbejder sammen med dig - gennem kroppen for at forstå og omkode dit nervesystem. Og vi arbejder kognitivt med dine tankesystemer, så du kan begynde at tage dit liv tilbage.

Vi kan ikke leve uden evnen til at føle fare og et nervesystem, der kan bringe os i sikkerhed. Men hvis voldsomme oplevelser eller gentagne erfaringer har sat sig som traumer, kan det udvikle sig til en mere eller mindre permanent tilstand af angst eller en skygge, der følger os og kan udløses i situationer, der minder om det, der skete, da traumet indtraf. Ofte er denne sammenhæng skjult for os. traumet ligger i de dybe lag og er blevet en usynlig kraft, der holder os tilbage eller får os til at stivne, og vi ved ikke altid hvorfor. Mange registrerer det ikke som angst, men har indrettet deres liv, så de ikke eksponeres for situationer, der udløser angst. Da opleves det måske blot som en modstand, et utilgængeligt sted i sindet og følelseslivet, som man stritter imod at opleve eller blive konfronteret med.

Du behøver ikke kende årsagen til din angst for at begynde et forløb hos os.

Hvad enten du har generaliseret angst, der påvirker store dele af eller hele dit liv, eller du har en fobi, der hæmmer dig, så tager vi dine udfordringer alvorligt.

Vores perspektiv er, at kroppen altid reagerer meningsfuldt og sundt på noget, den er kodet til at opfatte som farligt på et tidspunkt i vores liv. At ændre det forsvar tager tid, indsigt og tålmodighed. Men først og fremmest kræver det kropslige erfaringer i et trygt og tillidsfuldt rum at begynde at ændre på dynamikker i kroppens forsvar – nervesystemet.

I et forløb får du netop tid til det. Og du får mulighed for at integrere dine erfaringer og indsigter, først i  kropsbehandlinger sammen med din terapeut og senere i gruppesessionerne med andre, der har lignende udfordringer. Og over tid i dit eget liv.

Angstforløb for voksne er for mennesker, der lever med angst på en måde, der begrænser deres liv i større eller mindre grad.

Angst er en traumeinformeret tilstand, der ligger som en kode i nervesystemet og skaber reaktioner, som gør det svært, frygtfuldt eller umuligt at gennemføre de ting, der vedrører angstens objekt. 

Angst er en oplevelse af handlingslammelse og uforbundethed til kroppen. 

Angstforløb for voksne

Individuelle kropsbehandlinger

  • Individuelle kropsbehandlinger med en fast terapeut, der følger dig gennem hele forløbet.
  • I behandlingerne arbejder vi med at nedregulere dit nervesystem og med traumer i kroppen. Du evaluerer sammen med din terapeut, hvordan du har haft det siden sidst, og hvordan det går med at integrere teknikker, viden og øvelser i din hverdag. Behandlingen tager altid udgangspunkt i, hvor du er lige nu.

12

gange

Gruppesessioner og undervisning

  • Gruppesessioner á 2 timers varighed med 4-6 andre i samme situation som dig. Gruppesessionerne indeholder:
  • Deling  
  • Guidet meditation
  • Afspændingsøvelser
  • Træning og teknikker, der nedregulerer nervesystemet.
  • Undervisning i det polyvagale nervesystem og i, hvordan mekanismer virker i din krop
  • Gruppesessionerne sigter mod, at du over tid får mulighed for dels at afkode, hvad der sker i dig og se det, når det sker, og undvigemanøvre sætter ind. Dels at integrere teknikker, så du selv kan bruge dem i din hverdag.

5

gange

Undervisningsmateriale

  • Du får udleveret materiale med viden og øvelser, som du skal bruge imellem gruppesessionerne.

1

bog

Vi anbefaler, at du gennemfører programmet over en periode på 4 måneder, fordi forandring tager tid og nye erfaringer. Vi tilstræber  desuden, at minimum 2 af de individuelle behandlinger ligger før gruppesessionerne og minimum tre ligger efter.